Senaste inläggen

Av Sofia Eriksson - 27 oktober 2017 13:22

            Kära Ni,


Den 22/3 kl 8.30 åkte vi från Öland till Linköping. Vi lämnade Smilla till hundpolaren Lina. Meja stannade med mormor o morfar för hon ville inte sitta så länge i bilen! Så det var jag, min make Peter och äldsta döttrarna Lova & Agnes. 
Väl framme på sjukhuset åt vi en lätt lunch. Jag blev inskriven först av sköterska och sedan av en läkare som också noga beskrev operationen som dagen efter skulle utföras kl 07.45 3 duschskrubbningar hann utföras innan op, så håret blev ett enda trassel!

(inlägg från facebook söndag)

Framme på neurokirurgiska avdelningen! Inskriven och har eget stoooort fint rum med tv! Dagrum bredvid m kaffe o kakor. Ska duscha 2 ggr under em o kvällen med hibiscrub. Och en gång imorgon. Tid för op imorgon har jag inte fått reda på än. Ikväll blir det kontroller och blodprover.

(inlägg facebook söndag kväll)

Nämen hoppsan!
Nyss hände nåt kul, sköterskan kom in med mina mediciner och där fanns också en spruta som ska förhindra blodproppar. Den ska JAG ta själv i magen!! Hon babblade på och jag följde hennes instrukrioner och vips hade jag tagit tag i bukfettet & tryckt in sprutan!! Jösses...
Sved efteråt men detta ska jag väl fixa!😃
Nu ligger jag med värsta svintohåret som ett resultat av 2 hibiscrub- och descutan-duschar! Ingen idé att försöka kamma mig längre.
Känns pirrigt i kroppen nu, hoppas jag får sova nåt...om inte annat har jag ju typ hela morgondagen på mig;)
TACK KÄRA FINA GOA vänner för alla kramar, hjärtan och lyckönskningar inför morgondagens operation. Det betyder så mycket.
Puss & kram❤❤❤

operationsdag 23/10 
Blir väckt och inkörd i duschen! Nu är det snart dags. Blir körd i min säng till operation, får hasa mig över till den smala operationssängen. Jag får en snygg op-mössa för att matcha övriga gänget i den stora ljusa salen. Jag hör någon säga att "nu börjar jag ge sömnmedel" och narkosläkaren sätter en liten syrgasmask framför min mun och näsa. Kontrollfreak som jag är börjar jag fråga (eller försöka fråga vilket inte är så lätt med masken i nyllet) hur jag ska andas? Ska jag andas vanligt eller ta djupa andetag? Han har inte tid att svara, alla har fullt upp med sitt. Det börjar pirra i armarna och sen benen. Jag försöker slappna av.


Jag hör någon prata i tfn med min man. Hon berättar att hans fru är opererad nu och att allt har gått bra. Då börjar jag komma ihåg vart jag är. Jag mår skit. Kräks. Men är lättad över att det går bra att andas trots att jag är lite öm på halsen samt att nervsmärtorna som plågat mig under några månader faktiskt inte känns! Jag har ont i huvudet efter skruvar som tydligen hållit fast mitt huvud och ont i bröstkorg o bröstrygg. Jag har dropp och blir ständigt medicinerad. Påminner hela tiden om illamående-medicin.
Jag ligger kvar på uppvaket över natten.

24/10 tisdag
Sovit bitvis. Får Ketogan istället för morfin. Paraflex, Stesolid, Omeprazol o Alvedon o Gabapentin.
Matt. Trött. Huvud o nackont. Lite svårt att ligga bekvämt.
Åkt ambulanstransport till Kalmar. Sov hela vägen. Mår kass. Migrän!! Får migräntablett o den hjälper lite. Kan gå med gåstol till toan. Himmelriket att kunna stå upp utan yrsel o kräkningar. Men jättesvag. Konstateras att jag inte har "migrän" i dess bokstavliga bemärkelse även om känslan är densamma, det är min kända nack-huvudvärk. Då hjälper ingen migräntablett så bort med dom! Får ta Stesolid mot detta.
Åt middag o kvällsmacka. Lite ont att svälja.
Känner knappt nervvärk i armar o händer. Jo i höger nu när jag skrivit men...
 
onsdag 25/10
Sovit gott  med insomningstablett. Sagt ifrån angående Ketogan o Oxykontin m fl. Mår så illa o sockerdricka i hela kroppen o svårt att andas ordentligt.
Fick Alvedon. Fortsätter m gabapentin ett tag till, sedan uttrappning.
Migräntablett nu efter frukost, och laktulos. Snart dra kateter o få rena kläder. Öm hals o nacke.
Migrän kväll o natt. Sov dåligt.
En rumskamrat ropar "får jag lägga mig ner" får jag komma upp" och får jag lite vatten" med väldigt korta mellanrum. Öronproppar i!
 En grej att andas ut i. Under op andas man sämre o även efteråt. Att ta ett djupt andetag och sedan andas ut i denna pryl hjälper andningen att bli normal. Andningen når liksom ner i magen. Den här manicken älskar jag! Jag får ta med den hem, då och då kan det ju hända att man behöver djupandas ordentligt...!
Jag äter men det är lite svårt att svälja så jag mosar och sväljer med vatten.
Fortfarande trött o svag men lycklig över att operationen varit lyckad!!
För övrigt när det gäller min whiplashskada och tillhörande nackhuvudvärk så har en sköterska här, (som också har whiplash) rekommenderat mig medicinsk Botox i Linköping. Detta får jag undersöka när jag är där på återbesök om 3 månader!

Njut av dagen alla kära❤


torsdag 26/10

(små anteckningar) Hemsk huvudvärk, ont muskulärt i nackområdet, i bröstkorg.
Känner biverkningar av narkos o mediciner. Känner mig lite låg. Gått lite med gåvagn. Trött o svag i nackregion.
Rond: Trappa ut Gabapentin. Ta bort Paraflex o migräntablett.
Får Stesolid och Alvedon. Lite ont hö armbåge, annars smärtfri o stark i armar o händer.
Hemsk huvudvärk fortfarande.
 Mina älskade döttrar, älskar er så! Min familj ger mig så mycket kärlek, energi och kraft att resa mig igen efter denna pärs!!! Små post-its från äldsta dottern idag❤❤❤

Tack till alla fina vänner som skriver och peppar❤
Och SUPERTACK och MASSA KÄRLEK till mina älskade föräldrar Ann-Katrin & Magnus som ställer upp jämt och tar hand om våra tjejer.


27/10

Fredag. Fått kaffe. Rört på kroppen.
Blir piggare men är fortfarande trist matt och trött och har ont i nack -och huvudområdet.
Detta pga att under operationen låg jag i ett extremt läge som jag knappt vågar skriva om här för då skulle alla mina whiplashkompisar typ dö ond-döden...
Kan säga att huvudet låg utanför britsen med bara skruvar i skallens sidor (så nej, ingen fluffig nackkudde under den ömma nacken och bakhuvudet) och armarna ut åt sidorna och bakåt...
Så mörbultad är jag sannerligen.
Mår så mycket bättre utan starka mediciner!!! Fortfarande matt och trött. Svårt och ont att ligga pga smärta i huvud, dvs panna, ögon, tiningar och bakhuvud. Måste också sträcka på mig så halssåret känns fritt och att jag kan andas ordentligt.

I går kväll när mina kära hade gått och jag stod i sjukhusets badrum i sjukhusskjortan sköljde känslorna över mig. Hur hamnade jag här, fan vad jag måste gå igenom, en gammal smärta jag känner igen i höger arm kommer smygande som jag absolut inte vill känna någonsin igen. Saknar min kraft och styrka. Den har jag alltid på insidan men saknar den fysiska! Pratade med min mor och min man och mina barn. Sen somnade jag.

 

 Nu är det lördag den 28/10. Jag sitter på 7:e våningen (i 7:e himlen som sköterskorna säger) på Kalmar lasarett ortopedavdelningen. Vid fönstret. Och skriver. Med rak rygg och fungerande armar. En glädjetår faller...
ANNONS
Av Sofia Eriksson - 19 oktober 2017 19:24

Kära Ni,

Så har denna vecka också snart gått. Jag ligger mycket och vilar, lyssnar på böcker och poddar samt kollar på Netflix. Jag har väldigt ont, svårt att somna på kvällarna, tryck på halsen, nervsmärta och dessutom nacksmärta, migränhuvudvärk som kommer och går och tinnitus. Med mera, med mera...


På söndag skrivs jag in i Linköping på Neurokirurgiska kliniken. Familjen kör mig. På måndag opereras jag. För diskkbråck i halsryggen.

Uppdaterar om hur operationen gått så snart jag orkar skriva!


Kramar, 

/Whiplashmamman

ANNONS
Av Sofia Eriksson - 3 oktober 2017 08:20

Godmorgon kära Ni,

Nu är det höst på Öland. Det blir mörkt tidigare, löven ringlar ner från träden och efter några vackra soliga dagar kom igår störtskurar och blåst!

Men jag älskar hösten i alla dess former. Jag gillar varje årstid numera, och det beror på att jag har en annan inatällning till livet! Ju äldre och klokare man blir, desto mer förstår vi nog hur skört livet är. Hur fort det kan vara över, detta vårt enda liv. Så jag är närvarade i mitt och min familjs liv, med våra vänner och bekanta. Tar mig tid till det. Tänker inte framåt och längtar inte till "bättre tider" då min bästa tid eventuellt och med största sannolikhet faktiskt är NU. I kramen med mina döttrar, i samtalet med min kära mor eller i skrattet då vi delar chokladpraliner jag och min man, efter middagen en måndag. Njut. Här och nu. Det finns så mycket att vara tacksam över.


Förra måndagen träffade jag min kirurg i Linköping. Han var lugn och jättebra, kände mig direkt trygg i vetskapen om att han aka operera mig. Vi tittade på mina röntgenbilder och han beskrev allt mycket tydligt.

Jag har flera diskbråck men vi ska operera det största, ett cervicalt diskbråck C6-C7 som påverkar nervrötter och ryggmärg. Jag blir inlagd dagen innan operationen, jag kommer att vara nedsövd under operationen. Det blir en sk främre fusion, man går in via halsen. Detta är en bra film som beskriver det ingrepp jag ska genomgå:


http://stockholm.spinecenter.se/sv/operationsinformation/operation-av-diskbrack-och-fortrangning-i-halsryggen


Jag mår inget vidare, försöker hålla modet uppe. Sista dagarna migrän och smärta i bakhuvudet, stel i nacken  och dimmig syn som följd av migrän (mina vanliga bekymmer som whiplashskadad) dessutom mina nytillkomna besvär som diskbråcket medför, nervsmärtor... i armar och fingrar, även benen då och då. För jäkligt.  Att lyfta något, exempelvis mjölkpaketen gör fruktansvärt ont bla i armbågstrakten, eller att krama ur en disktrasa...jag är så svag och det gör så ont. Klen nu...

Hoppas verkligen att operationen kan avhjälpa många av mina nuvarande symptom...

Nu ska jag blunda en stund.


Kram!

/WhiplashmammanAv Sofia Eriksson - 24 september 2017 10:01

Kära Ni,

som jag har väntat efter att den 25e september skulle infinna sig. Och det är det imorgon. Vi lämnar våra döttrar i skolan och sedan kör vi till Linköping och kirurgiska kliniken. Detta är det första mötet där och om operation bedöms som enda alternativet så får jag eventuellt stanna kvar och bli inlagd- eller så får jag ett nytt datum att behöva vänta på...


Mina läkare här i Kalmar skriver till Linköping att jag behöver bli inlagd direkt. Hoppas själv på detta. Jag har just lärt mig att på 1177.se kan man logga in och läsa sin journal och även förnya recept mm. Man loggar in smidigt med sitt bank ID!


Jag ligger på min säng och ska fortsätta lyssna på min ljudbok. I eftermiddag ska min make spela match och tjejerna ska nog bara slappa här hemma! Imorgon är det mormor och morfar som hämtar efter skolan. Mina kära föräldrar. Vad skulle vi göra utan er?? Ni hämtar och lämnar, kommer med käk, kommer och lagar käk, släpper allt för vår skull. Tack!!! Ni är ovärderliga. 


Jag hoppar över att beskriva var och hur det gör ont idag. Jag tar det i nästa inlägg;) Då har jag nog mer att berätta, om vad som hänt i Linköping!


Må så gott!

Stor kram

/Whiplashmamman 
Av Sofia Eriksson - 7 september 2017 17:52

Blogginlägg 30/8-17

Kära Ni! Jag halvsitter i sängen och klockan har passerat midnatt. För några veckor sen var min nytillkomna värk så hemsk och intensiv att jag åkte till min smärtläkare i Västervik för att se om han kunde hjälpa mig. Jag förklarade att denna smärta är ny, annorlunda.  Efter min beskrivning att smärtan från nacken strålar ner i armen, det värker i axeln och armbägen och bak mot skuldran och armhålan och då och då får jag kramp i skuldran, nervryckningskänsla. Det ilar och domnar, handryggen och tumme och pekfinger är konstand bortdomnade, jag har ingen känsel i pekfingret. Dålig motorik, yr,  jättesvag, fumlig osv. Domnat i ansiktshalvan, migrän och ont i nacken. Allt på vänster sida. Min läkare misstänkte ganska omgående diskbråck i halsryggen och skickade mig på MR vilket bekräftade hans teori. Jag har diskbråck som både trycker på nervrötter och ryggmärgen. Kort därefter blev jag inlagd på ortopedkliniken  där de började medicinera mig i väntan på att Neurokirurgiska i Linköping tar emot mig. Jag fick morfin och Gabapentin mm. mm. Jag låg inne en dryg vecka tills jag var uppe i dos av medicinerna. Nu är jag hemma vilket förstås är fantastiskt men jag har så fruktansvärt ont så det gär inte att beskriva. Att bara ligga här och bli sämre och vänta... Detta inlägg har jag skrivit på i flera dagar... Idag är det den 7/9 och jag har tid i Linköping på Neurokirurgiska mottagningen den 25/9 men om de får ett avboknfår jag komma bums! Jag hoppas... Nåväl. Min familj och mina vänner stöttar som vanligt och det är GULD värt. Kan inte beskriva hur tacksam jag är...❤ Även mitt fantastiska juridiska ombud Ingela Flamborn  hejjar på mig och min fantastiska sjukgymnast som funnits för mig under alla år sedan bilolyckan Marie Medner står redo att hjälpa mig när jag är på benen igen. På lördag fyller vår yngsta dotter 7 år, då blir det kalas med familjen med tacos och tårta! Sedan fortsätter nedräkningen... kram på er, sköt om er, var snälla mot er själva och varandra, njut av hälsan...osv. Många tankar om livet och om vad som är viktigt och värdefullt, det blir så när man har mycket tid... / Whiplashmamman

Av Sofia Eriksson - 4 augusti 2017 12:58

Kära Ni!


Jag hoppas att ni alla har en lugn och skön sommar!

Jag försöker njuta så gott det går med familj och vänner. Trots värk. Och nu är det verkligen för jäkligt!


Jag skriver nu bara med höger hand men jag har så mycket jag vill skriva i detta inlägg!! Jag får skriva i omgångar...


Nu sitter jag i Västervik och ska träffa min läkare som jag haft kontakt med (även efter de skrev ut mig som därdigutredd och inte kunde hjälpa mig mer) genom åren. Jag ska idag då smärtblockader vilket jag verkligen ser fram enot. Det är alltså en mängd sprutor som för en stund bedövar nerverna... dock är det ju en bit att åka till Västervik så jag gör det vid behiv. Och denna nervsmärta jag nu upplever sedan några veckor tillbaka är faktiskt för jäkligt. Jag står inte yt. Kan inte använda arm/hand. Det bränner o sticker och ilar. I olika lägen förvärras värken och handen sticker och domnar mycket.


Min andra läkare tror min radialisnerv är inklämd och då behöver jag opereras. Det smärtar upp i axelbich en bit av skuldran och upp i nacken. 


Detta började i juni då jag fick borrelia. Efter 3 veckors penicillinkurer lättade det men kom i juli tillbaka med full kraft. Nu gör varje steg ont o jag känner hur kroppen alltmer kurar ihop sig, axlarna upp under öronen och lutande rygg... halvsittwr och sover. Äter värktabletter dagligen. Nu måste jag få hjälp.


Förutom detta whiplashkapitel av min vardag känner jag som vanligt enorm kärlek och tacksamhet till alla människor jag har omkring mig. Mina döttrar, min make som är min klippa och mina vänner. Ni läsare, som peppar och skickar hälsningar. Jag läser men kan/orkar inte svara på allt. Men jag hoppas innerligt att Ni får tips och råd om att leva med nackskada och kronisk värk.

Ni betyder ALLT för mig.


Jag har 3 punkter på min "att söka hjälp och bli bättre"- lista under hösten.

Detta ska jag skriva om i mitt nästa inlägg.


Stor kram

/

Whiplasmamman


Av Sofia Eriksson - 26 juni 2017 10:55

Kära Ni,

Tiden mellan mina inlägg varierar verkligen, men jag skriver när tid och ork finns.


Just nu ligger jag på akuten och väntar på att få träffa en infektionsläkare. Jag var här hela midsommarafton för jag min värk bara stegrade sedan jag fått borelia och börjat äta penicillin. Nu är kuren avslutad men jag mår fortfarande väldigt dåligt men smärta och domningar, trötthet, illamående osv. Framför allt min vänstra sida.


Nu kom en urgullig sjuksköterska in o pratade lite, det ska tas mer prover och snart kommer läkaren


Stor kram på Er,

Njut av sommaren för den är nu här!!! Haka inte upp er på väder mm utan nu är det sommartider.


/

Whiplashmamman 

Av Sofia Eriksson - 9 maj 2017 21:32

Kära Ni!

Det är tisdag den 9 maj och idag snöar det på Öland...! 

Förutom denna smärre väderkatastrof då vi i lördags njöt av sol och sommarvärme, så är allt som vanligt.

Min älskade make har börjat sitt nya jobb och har fullt upp, våra döttrar jobbar på bra i skolan med läxor och vänner, lek och bus och mycket bad i vårt spa-bad, som vi fått köpa av våra fina vänner som visste att min nacke skulle må bra av värmen.


Våra älsklingar sover och jag har äntligen loggat in mig på min lilla blogg. Dock blir det inget långt inlägg idag då armar och nacke redan värker enormt. Att jag åkt på en dunderförkylning gör det hela inte bättre...hostan är hemsk och då framför allt för bakhuvud och nacke, får högre tinnitus och migrän och blir yr.


Nu har jag efter nästan 6 år skickat in mina sista papper till min jurist, som för övrigt är världens bästa, hon har med sin kunnighet och fina personlighet hjälpt mig under alla dessa år!! Hon heter Ingela Flamborn och jobbar på Trafikskadejuridik i Råå. Nu väntar vi på slutgiltigt beslut från Trafikskaadenömnden, har fått mitt ärende prövat 1 gång och nu ska det alltså prövas för andra och sista gången, detta kan ta ca 6 månader. Det handlar om inkomst- och pensionsförlust.


Jag ska nästa vecka få träffa en ny husläkare. Det besöken bör resultera i en röntgen av skalle/bakhuvud. Återkommer om detta och med mer information om mina tankar kring forskningsresultat som härrör Chiari Malformation efter trauma mot nacke.


Nu säger jag godnatt,

kram

/Whiplashmamman 

Presentation

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Januari 2019
>>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ whiplashmamman med Blogkeen
Följ whiplashmamman med Bloglovin'

Whiplashmamman


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se